علی ربیعی دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری و سخنگوی دولت با انتشار یک دلنوشته در روزنامه ایران، به سختی‌های کار سخنگویی و همچنین تلاش برخی برای محدود کردن فضای مجازی اشاره کرده است.

ربيعي

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایران، در متن این یادداشت آمده است:

مدتهاست که جمعه هایم را به خواندن پایان نامه ها و کارهای مطالعاتی - تحقیقاتی‌ام اختصاص داده ام. مشغول تالیف کتاب «ارتباطات شفاهی در ایران امروز از دهه شصت به بعد» هستم که چند ترم، سنگ قبر نوشته، کنده کاری و یادداشت های روی صندلیها و نیمکتها و دیوارهای کلاسی، گرافیت های روی دیوارها، کنده کاری های روی درختان و اماکن عمومی و... با همکاری دانشجویان کارشناسی ام، جمع آوری شده است و فرصت جمع وجور کردن و طبقه بندی آنها را نداشتم. انگار دچار «سندروم بی حوصلگی جمعه ها» شده ام. بی اختیار غروب هر جمعه، جمعه های شاملو را همنوا با «فرهاد» زمزمه می کنم.

اما این جمعه، تولد حضرت رضا(ع) است. امام رضا(ع) برای ما ایرانیها فقط یک امام معصوم نیست، ما از کودکی با او زیسته ایم. آن طور که مادرم می گفت با نذر امام رضا(ع) به دنیا آمدم و اولین سفر کودکی را با قطار به پابوس امام رضا(ع) رفتم. چقدر با امام رضا(ع) بحران های زندگی ام را زیسته ام و این شاید حکایت همه ما ایرانی هاست که از کودکی تا موفقیت خواهی و غم زدایی همواره امام رضا(ع) را به همراه داشته ایم.

  • دلتنگ امام رضا هستیم

در آخرین باری که به حرم امام عزیز رفتم، نماز و زیارت با حال و هوای خوب حرم، چه لذت شیرین و آرامش بخشی برایم به همراه داشت. در همان حال، با خود فکر می کردم میلیون ها انسان مشتاقی که در این حرم حضور می یابند در دل هایشان تنها نیاز است و بر لب هایشان دعای خیر. شاید اینجا، تنها مکانی است که هیچ کس در طلب شر برای دیگری نیست و همه غرق در آرزوهای خوب و دعای خیر هستند. چقدر امام رضا(ع) با زندگی همه ما ایرانی ها درهم آمیخته است: از شادی های کودکی تا اضطراب های بزرگ شدن و راز و نیازهای ما...

در این حال و هوا، کارتابلم را ورق می زنم. در دلتنگی غروب جمعه، خبرهای بد زیادی می خوانم. این هم انگار از خاصیت سخنگویی است که تمام اخبار بد دنیا بر سرت آوار می شود. بدتر از همه، لمس رنج مردم در اثر فشارهای اقتصادی است. هم رنج دیدن رنج را داری و هم باید حملات گروه های سیاسی مخالف را ببینی، بشنوی و بخوانی و هم نتوانی در مورد علت ها به روشنی سخنی بگویی.

  • دهک‌های پایین حق دارند که فریاد بکشند

سیاستهایی که در مسیرهای اجتناب ناپذیر باید طی شود و چه بی انصافند آنها که می دانند دست های بسته و نبودن ارز و حفظ مصالح را. ما برای بزرگ کردن اقتصاد، سالانه به ۷۰ میلیارد دلار و برای گذران امور کشور به ۴۰ میلیارد دلار برای تامین نهاده های کشاورزی برای عرضه مرغ ارزان در کشور تا تامین لوازم خانگی و. . . نیاز داریم و امروز با هزار سختی در صمت، بانک مرکزی، نفت و نیرو و... ایستاده ایم تا کشور بچرخد و تیر تحریم گران به سنگ بخورد و بدین گونه جامعه تاب آور شود تا افق هایی جدید گشوده شوند. من فکر می کنم در این میان مردم، به خصوص دو دهکی که بیشترین فشار متوجه آنهاست حق دارند هرچه می خواهند بگویند و درد را فریاد کنند اما آنهایی که برای رسیدن به اهداف ۱۴۰۰ فریاد می کشند را نمی فهمم.

در این بی حوصلگی و فشار اقتصادی بر مردم گزارش جلسه ای در مورد «فضای مجازی» را می خوانم که چه تلاشی برای محدود کردن همین یک آب باریکه دلخوشی، تفریح و شغل میلیونی برای مردم انجام می شود. فکر می کنم تلگرام که محدود شد، چه کسانی در تلگرام باقی ماندند و چه کسانی بیرون رفتند و این شبکه اجتماعی دو دستی تقدیم کسانی شد که به خاطرشان محدود شد. قانون ماهواره هم که در پیش روی ماست، قانونی که عملا دیگر قادر به اصلاح آن نیستیم و به دست خود بخش اعظمی از جامعه را به رفتار غیرقانونی سوق داده ایم.

خواندن گزارش «فضای مجازی» تمام نشده، در صفحه بعدی کارتابلم، به موضعگیری یکی از مقامات سیاسی پیشین کشور در خصوص «برنامه راهبردی ایران و چین» می رسم. انگار نه انگار میلیاردها دلار پول ما را در کشورهای خارجی بی سر و صاحب رها کرده اند. یک روز علیه غرب می شورند و تنها راه نجات را کار با جهان منهای غرب می دانند و روز دیگر! دیگی که برای من نمی جوشد، کله...بجوشد!

در صفحه دیگر گزارش دکتر ظریف در هیات دولت را بار دیگر مطالعه می کنم تا مطلبی برای سخنگویی استخراج کنم. تلاش امریکا برای گرفتن قطعنامه علیه ما در شورای امنیت ناکام مانده است. با استمزاجی که انجام داده متوجه شده که به قطعنامه رای نخواهند داد. ۹ نفر از اعضا تمایلی به صدور قطعنامه نداشتند و چین و روسیه هم قطعا آن را وتو می کردند. پمپئو بعد از صحبت خود جلسه مجازی را ترک کرده و دیگران علیه او موضع گرفته اند. وضعیت به گونه ای بود که امریکا حق پاسخگویی نگرفته است. نیویورک تایمز نوشته این شکست امریکا بوده است. خوشبختانه اروپایی ها هم علیه «اسنپ بک» (بازگشت اتوماتیک تحریم ها) صحبت کرده اند. حتی مواضعی علیه تحریم های یکجانبه امریکا اتخاذ شده است. اتفاقا من با چند نفر از کارشناسان خارجی که صحبت می کردم گفتند ظریف بسیار محکم، مستدل و حقوقی سخن گفته است. مرور می کنم ما از سال ۹۴ از گیر و گور پرتگاهی شورای امنیت خارج شدیم. قطعنامه ۱۹۲۹ در سال ۹۰ بدترین قطعنامه در تاریخ علیه ایران بوده است. از زمان تشکیل سازمان ملل چنین قطعنامه ای علیه ایران صادر نشده بود. ما از سال ۹۴ تا امروز به سلامت عبور کرده ایم. من فکر می کنم این بزرگترین منفعت ملی ماست که اجازه ندهیم امریکا ما را در دام شورای امنیت وارد کند. فارغ از اینکه در این دولت بوده ام منصفانه بین خود و خدا که نگاه می کنم، دولت و ظریف در فهم مسائل خارجی و در قبال مردم، جامعه و فردای ایران متعهدانه عمل کرده اند. هر وقت در حوزه سیاست خارجی می اندیشم داغ شهادت سلیمانی هم در دلم تازه می شود.

  • مردم از کرونا خسته شده‌اند

در صفحات بعدی آخرین گزارش ستاد ملی مبارزه با کرونا از میزان شیوع و مرگ و میر را می بینم. احساس می کنم مردم خسته شده اند. یک جور شورش روحی-روانی علیه سبک زندگی با پروتکل بهداشتی شکل گرفته است. خود من در همین چند روز چند کارت عروسی دریافت کرده ام. چقدر سخت و دشوار است هم به مردم بباورانیم که ابتلا و مرگ در همین نزدیکی ماست، اقتصاد را تعطیل نکنیم که فشار تعطیلی اقتصادی بیش از ۲۰ میلیون نفر را به دام فقر وحشتناک سقوط می دهد، هم باید کاری کنیم که کادر سلامت خسته نشوند.

گزارش های اقتصادی و تلاش برای حفظ نشاط در بورس را می بینم و یکی دو گزارش خوب که از تامین ارز و تلاش صادقانه همتی و همکارانش خبر می دهد و می دانم این روند به ثمر خواهد نشست و به زودی منحنی ارز و سکه هم سر به زیر خواهد شد.

از دیدن کارتابلم خسته شدم. تلویزیون روی شبکه نمایش روشن بود، صدای اذان موذن زاده اردبیلی می آید، چقدر این صدا را دوست دارم. گویی این صدا به آدم می گوید برخیز که وقت نماز است.

کد خبر 527824

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    28 4
    جوجه را بعدا میشمارند
  • IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    28 4
    خیلی متاثر شدم از صحبتهای شما ولیکن مردم از دزدها و اختلاس ها عصبی هستن والا میفهمد که تحریم هستیم و فشار بیرون را کاملا درک میکنن ولی فشار داخله که خستمون کرده حداقل باید جلوی دشمن درون گرفته بشه باید مدیریت انقدر درست باشه که به مردم فشار نیاد..مردم ایران عاشق چشم وابروی کسی نیستن ولی همدلی رو دوست دارن
  • غضفر IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    19 11
    فضای مجازی را محدود کنید بلاخره چی مگر در قرنهای گذشته مردم فضای مجازی داشتند
    • IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
      39 2
      به نظرت امکان پذیره؟یا ما در قرن های قبل زندگی می کنیم ؟!آیا پیشرفت وتکنولوژی کنونی زیاد نریم عقب ،با ۲۰ سال پیش یکی هست؟!درمورد امثال شما فقط می تونم بگم که مغزهاتون یخ زده وبه شما اجازه درست دیدن ودرست اندیشیدن را نمی ده
  • شیروانی IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    24 1
    تقبل الله آقای سخنگوی دلتنگ شاملو
  • فارابی IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    31 3
    اسم امام رضا،ع، رو نیار !!!
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    24 2
    مشکل این دولت عدم نظارت است
  • مجید IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    9 16
    عجب روزگاری شده تو این دولت اگر بخواهیم به کسی نمره قبولی بدیم همین آقای ظریف هست بقیه وزرا که هیچ
  • شکوهی IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    19 10
    اگه ترامپ نبود بی عرضگی و سودجویی رو چطور توجیه می‌کردید ؟
    • IR ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
      8 9
      قبل از ترامپ وضع معیشتی مردم خیلی بهبود پیدا کرده بودما که کارمند هستیم کلی پول پس انداز کرده بودیم حتی برای خرید خودرو ال نودوزمین درحد ۵۰ میلیون از پس اندازمون استفاده کردیم بدون گرفتن یک ریال وام وتازه می خواستیم یک واحد اضافی هم با پس اندازمون بخریم که برخوردیم به تحریم ولی باز خداروشکرکمی وام جور کردیم ویک واحد هم خریدیم ومسافرت وکلی بریز به پا ش هم داشتیم اینی که می گم درحد کارمندیه ،انصاف نیست دوره قبل از تحریم رو با بعد از تحریم دردولت روحانی مقایسه کنیم
  • بازنشسته AE ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    23 5
    جناب آقای دکتر دستمزد به ریال کالاهایی اساسی از سیر تا پیاز به نرخ دلار است و مشکلات معیشتی دربین بازنشستگان لشکری و کشوری و مردم که گرانی وتورم ساعتی ایجاد کردید واین موضوع اتوی دست بیگانگان و رسانه های خارجی شده،
  • خسرو IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    31 1
    چقدر پول مملکت رفت بیرون مثل خاوری ها ولی یک یارانه را به مردم میخواهند بدهند انگار میخواهند از خودشون بدهند
  • برون IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    35 1
    خود را داغدار دو دهک پایین جامعه نشان ندهید
  • رسول FR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    32 2
    جالب تو این مملکت همه اپوزوسیونند. هیچکس مسئولیت قبول نمیکند.
  • رضا IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    21 2
    دشمن همیشه وجود داره اصلا شما اومدین که با دشمن بجنگید چه جنگ نرم چه جنگ سخت. وقتی ی6 تیم گل میخوره نمیتونه بگه تقصیر مهاجم تیم حریف بود
  • IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    10 33
    جناب آقای ربیعی عزیزمن برخلاف نظرتعدادی از مردم با توجه به اینکه هرروز اخبار رااز سایت های مختلف پیگیری میکنم می دانم که دولت وهیئت وزیران چقدر فشار تحمل می کنند ومی دانم که گروه مخالف برای گرفتن دوباره قدرت تاچه حدسعی در بی ارزش جلوه دادن تلاش دولت دارند ولی من خیلی برای شما دعا می کنم وقطعابه شمااطمینان می دهم زمستان می رود وروسیاهی برای زغال می ماند
  • IR ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    57 17
    مردم اهمیتی به این مسائل نمیدن.تتها چیزی که برا مردم مهمه ۴۵ تومن یارانه هست.خیلی راحت بخاطر منافع خودشون میتونن چشمشونو به روی تمامی خطاهای مملکت خراب کنِ احمدی نژاد ببندن.
  • آراد IR ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    46 7
    آقای روحانی میگفت اگه مشکلات راه حل نداشت من نمی امدم حالا چی داره برای گفتن
  • ارمین IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    3 1
    خدایی فقط دولت شماتوانست تواین همه فشاردوام بیاره تحریم وفشارهای ظالمانه برشماوملت درتاریخ ایران بی سابقه بوده
  • محمد دبیر IR ۰۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
    0 0
    ببینید جناب شما در حال حاضر مشاور ریئس جمهور هستین و نمی توانید در مقام قضاوت نظر بدهید
  • حسن IR ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
    2 0
    تو راست میگی،رئیست راست میگه،ظریف راست میگه،پس چرا وضع مملکت اینطوریه؟
  • مجید IR ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
    9 0
    همشهری،شما هم شریک دزدی نظرات مخالف سانسور می کنی.